Google stopt met indexeren van sites die niet goed werken op mobiele apparaten

Vanaf 5 juli 2024 zal Google websites die niet goed functioneren op mobiele apparaten niet langer indexeren. Dit betekent dat deze sites niet meer verschijnen in de zoekresultaten van Google. De beslissing van Google komt voort uit de steeds toenemende populariteit van mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om informatie op te zoeken, producten te kopen en sociale media te gebruiken. Google wil ervoor zorgen dat gebruikers de beste en meest toegankelijke zoekervaring hebben, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Als een website niet goed werkt op mobiele apparaten, kan dit leiden tot frustratie bij gebruikers, en dit wil Google voorkomen.


Voor website-eigenaren betekent dit dat ze ervoor moeten zorgen dat hun site mobielvriendelijk is. Dit houdt in dat de site snel moet laden, eenvoudig te navigeren moet zijn en goed leesbare inhoud moet hebben, zonder dat gebruikers hoeven te zoomen of horizontaal te scrollen. Het aanpassen van een website voor mobiele apparaten kan verschillende technische aanpassingen vereisen, zoals het gebruik van responsive design. Dit zorgt ervoor dat de lay-out en inhoud van de website zich automatisch aanpassen aan verschillende schermformaten. Het niet naleven van deze richtlijnen kan ertoe leiden dat een website aanzienlijk minder verkeer krijgt, aangezien een groot deel van het internetgebruik via Google Search verloopt. Website-eigenaren doen er daarom goed aan om deze veranderingen serieus te nemen en hun sites tijdig aan te passen.

Alle websites van Bullseye Design zijn mobielvriendelijk, is uw website veroudert en wilt u meer informatie of wilt u weten of uw huidige website mobielvriendelijk is? Neem dan gerust contact met ons op!